Motosiklet Muayene Ücreti 2021


 Araç muayene ücreti, TÜVTÜRK ve Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenerek kamuoyuna açıklanır. Günümüzde her ilde araç muayene istasyonları olduğu gibi çoğu ilçede de söz konusu merkezler mevcuttur. Aracın mecburi muayenesini yaptırmak isteyen araç sahipleri TÜVTÜRK fotoğrafı internet sitesinden randevu almayı takiben belirlenen gün ve saatte araçlarını muayeneye götürebilirler. Araç muayenesi, Karayolları Trafik Kanunu’nun ilgili maddesi gereği tüm araçlar tarafından yaptırılması gerekli olan bir işlemdir. Araç muayenesi ticari araçlar için 1 yıl, diğer araçlar için 2 sene geçerlidir. Araç muayenesi yaptırıldığında aracın ruhsatına görevliler tarafından, ne zaman muayenenin son günü olduğunu belirten barkod yapıştırılır. Söz konusu sürenin aşılmasına rağmen araç muayenesinin yaptırılmaması durumunda cezai yaptırımla karşılaşılır.

2021 Motosiklet Muayene Ücreti Ne Kadar ?

2021 yılı itibari ile motosikletlerin muayene ücreti 189,98 Tür Lirasıdır.

Bu araçların bakımını ve muayenesini geciktirmeyelim. Belirlenen son tarihten önce yeniden muayeneye sokulmadığı taktirde ceza almanız yüksek ihtimaldir. 


Diğer içeriklerimize de bakmayı unutmayın. Örneğin son zamanlarda zorları başaran ve sosyal medyada ünlü olan Eda Akgün'ün kim olduğunu linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

1 yorum:

yorum
Adsız
admin
28 Temmuz 2021 01:04 ×

Motorlu Kurye makalesi için size teşekkür ederiz.

Adsız
Cevapla
avatar