Yamaha Motosikletleri 2021

Motosiklet denince herkesin aklına Yamaha gelebilir. Yamaha'nın kuruluş yıllarında hangi alanlarda çalıştığını görmek isterseniz Yamaha adlı yazımıza bir göz atmanızı öneririz.

Biz gelelim konumuza Yamaha'nın her türlü kategoride motosikletleri vardır. Burada size 2 kategorisinden bahsedeceğiz. Bahsetmek demişken sıkılacağınız teknik özelliklerinden bahsetmeyeceğiz. Onu zaten Yamaha'nın kendi sitesinden bulabilirsiniz. Hadi başlayalım.

Resimler malesef mobil görünümde bulanık olabiliyor üstüne tıklayarak açarsanız bu sorun olmayacaktır.
 
1.Supersport

Yamaha'nın supersport olarak bilindik 3 modeli vardır. R1(2021),R6(2021) ve ülkemizde çok meşhur olan modeli R25(2021).

YZF-R1:Adlarından da belli olacağı gibi R1'in motor hacmi 998cc'dir. Bu modeli yamaha'nın en büyük yarış motosikletidir. Yamaha'nın bu modellerini ne kadar çekici yaptığını aşağıdaki fotoğraflarından görebilirsiniz.




YZF-R6:Bu motosikletimiz ise 599cc'ye sahiptir. Görüntü olarak R1 modelini andırsa da ufak tefek farklılıklarla kendini öne çıkarıyor.





YZF-R25:Yamaha'nın bu modeli ise 250cc'sahiptir.Ülkemizde bu modeli çok tutuluyor. Nereden çıktığı bilinmez hep ortalarda r25 deler diye bir söz dolaşır. Sizce gerçekten de hakkını verip delebiliyor mu? İlerleyen zamanlarda bu konuyu açıklığa kavuşturacağız bizi takip etmeyi unutmayın.




2. HYPER NAKED

Yamaha'nın bu modelleri genellikle şehir içinde trafikte kullanılan motosikletler olarak bilinir. Çünkü supersportlar gibi üzerine yatmazsın. Daha rahat oturursun. MT-10,MT-09,MT-07 ve MT-25 olarak kendi içlerinde de bazı modellere ayrılan motosikletlerdir. Bu modeller biraz korkutucudur. Çünkü deneyim isteyen türden motosikletlerdir. Düşük cc olanları hariç. Ancak onlarda tehlikeli olabilir kullanmayı bilmeyenler için. Yüksek torkları sayesinde ani şekilde hızlanırlar ve güçlüdürler. Dizaynları sayesinde bu güç hız için kullanılmamaktadır. 

MT-10:Bu model 998 cc motor gücüne sahiptir.




MT-09:Motorumuz 847cc'dir.




MT-07:689cc'ye sahip bu motosiklet güzel göründüğü kadar ne yazık ki diğer modellere göre daha tehlikelidir. Çünkü bu modelde kullanım şekline uygun modlar yoktur. Bu yüzden daha fazla deneyim tecrübe isteyen modeldir. Unutmayın yüksek güç yüksek sorumluluk demektir.




MT-25:Ailenin son tanıtacağımız motosikleti budur. MT-25'de 249cc'ye sahiptir.




Burada yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Sol çekmeceden bize ücretsiz şekilde katılabilirsiniz.