Trafikte Motosiklet Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bu yazımızda motosiklet kullanırken dikkat edilmesi gerekenler, trafikte kullanırken yapılması gerekenler gibi konulardan bahsedeceğiz. Özellikle trafik dururken yavaş ilerlerken motosiklet nasıl kullanılmalıdır bunları açıklayacağız.

Şehir trafiğinde motosiklet sürmenin en güzel yönlerinden biri, sıkışık trafikte ilerleyebilmektir. Otomobiller ve SUV'lar arasında güvenli bir biçimde hareket edebilmek ve günden güne trafikten kaçınabilmek için bazı temel kuralları akılda tutmak yararlı olacaktır. 

En önemli şey aşırı hız yapmamaktır. Araçlarla aranızdaki hız farkı 25-30 kilometre / saat olmalıdır. Yani bütünüyle durmuş bir trafikte 30 kilometre / s hızla giderken 10 kilometre / s hızla ilerleyen bir trafikte maksimum 30-40 kilometre / s hızla ilerlemelisiniz. Bu sayede yolunuza sakin ve kolay bir biçimde devam edebilirsiniz. Hızınızı doğru yapmak, çarpışma altınları için zamandan tasarruf etmenizi sağlar. "Ya öndeki araç aniden kapısını açarsa?" ya da 'Öndeki araç aynaya bakmadan şerit değiştirmeye çalışırsa?' Senaryolar için mümkün olduğunca daha önce hazırlıklı olabilirsiniz. Yola çıkmadan önce yolcuları ve yayaları düşürmek için duran araçlara, toplu taşıma araçlarına dikkat etmelisiniz. Yayalar durağan trafikte koşmaya çalışırlar ve o anda aralarına girdiğinizi görmezler. Trafikte araç kullanırken orada olduğunuzu açıkça belirtmelisiniz, en iyi yollardan biri korna kullanmaktır. Araçlara ve yayalara odaklanırken, yolun kendinden kaynaklanan risklere dikkat etmek gerekir. Yağmurlu havalarda çok kayganlaşan orta çizginin üzerine çıkma riski büyük.

Özetlemek; Yavaşlayın, gözden geçirin ve en önemlisi yolculuğun tadını çıkarın.