Adsense Site Onayı Nasıl alınır ?

 


Bugün sitemizdeki içeriklerden farklı bir içerik olan bu yazımızı paylaşmaktayım. Bildiğiniz üzere youtube ve bazı platformlarda içerik üretirseniz ve buda insanları çekebiliyorsa bunu iş olarak görüp para kazanabilirsiniz. Üstelik bu işleri ilerletirseniz çok iyi kazançlar elde edebilirsiniz. Bu işin genel olarak sırrı sürekliliktir. Sizlere ücretlerinizi yatıracak olan şirket ise bu platformların sahibi Adsense'dir. Şimdi gelelim nasıl para kazanacağız, nasıl onay alacağız;

Öncelikle hangi platformda içerik üreteceksiniz bunu hazırlayın. Biz site üzerinden almaya çalıştık ve bunu başardık. Fakat bu konular hakkında çok fazla bilgi var ve herkes kendi tecrübesini anlatmaya çalışıyor. Tabi bizimde bazı tecrübelerimiz oldu ve burada sizlere bunu anlatacağız. Bizim düştüğümüz hatalara sizler düşmeyin. 

1.İçerik;

İlk yapacağımız iş ne hakkında içerikler üreteceksiniz ilk önce bunu bulmalısınız. Benim size tavsiyem sevdiğiniz bir içerik türüyle başlamanız. Çünkü bunu sürekli hale getirmeniz açısından sizlere daha fazla yardımı dokunacaktır. 

2.Domain;

Daha sonra bir domain almanız gerekmektedir. İçeriklerinize uygun bir alan adı bulmalısınız. Bazı okuduğum yazılarda domain almadan da onay alanlar varmış. Ben deneyimim sonucu alamadığım için sizlere tavsiyem almanız. Ben blogger tabanlı site oluşturmuştum. Bu sayede de blogspot.com ücretsiz şekilde kullanabiliyordum. Fakat 6 ay kadar bir süre boyunca onay alamamıştım. Sürekli siteniz inceleniyor diyordu. Bunun sebebide domain almamış olmamdı. Daha sonra bu alan adımı satın aldım. 7-8 gün içerisinde hemen geri dönüş sağlanmış onayımı almıştım.

3. Site oluşturma;

Sitenizi oluşturmak için bir sürü ücretsiz siteler var. Artık kodla oluşturmaktan ziyade para kazanmak için içerik üretmek daha faydalıdır. Bunun için kod bilgisi olmadan da bu işleri halledebilirsiniz. Benim sitem blogger tabanlıdır. 

4. Tema Seçimi;

Çok ağır renkli temalar seçmenize gerek yoktur. Sade ve anlaşılabilir olması adsense tarafından daha önemlidir. Dönemimiz teknoloji çağı olduğu için sitenizin mobil uyumluluğu adnsense için daha da önemlidir. Artık insanlar birşey aramak için bilgisayar yerine telefondan bakıyorlar. Bunun içinde sitenizin mobil uyumlu olması lazım. Bu sorun değil siteniz blogger, wordPress vb tabanlı ise zaten mobil uyumlu olacaktır.

5. Sitedeki Zorunlu Sayfalar;

Bizim ülkemizdeki sitelerde zorunlu olmayan fakat adsense'nin zorunlu kıldığı sitemizin içinde olması gereken bazı sayfalar vardır. Bunlar nedir?

  • Hakkımızda;
  • İletişim;
  • Gizlilik ve çerez politikası.
Bu üçü sitenizde bulunmadığı taktirde onay almanız imkansızdır. Adsense bu üçüne çok dikkat etmektedir.

6. Kategori;

İçeriklerinizi kategoriye bölmeniz onay almanız açısından ve sitenizin görüntüsü kısmında daha güzel görünecektir. Mesela biz motosiklet sitesi kurduk ve içeriklerimizi bunlara göre yazmaya başladık. Bu sayede sitemiz tek yönlü değil bir çok bilgiyi içermektedir. Buda sitemizi onay konusunda diğerlerinden bir adım öne çıkarmaktadır.

7. Site haritaları;

Sitemizin google aramalarında çıkmasını sağlar. Bunun içinde google search console üye olmanız gerekmektedir. Üye olduktan sonra sol panelde site haritaları sekmesine tıklayın. Daha sonra orada sizin alan adınız yanında yazı yazmanız için bir kutucuk olacaktır. O kutucuğun içerisine /sitemap.xml yazıp göndere tıklayın. Kısa bir süre sonra google botları sitenizi aramalara çıkartmak için sitenizi ziyaret edecektir. 

8. İçerik;

 Bundan sonra düzenli içerik üretmeniz gerekmektedir. Öncelikle kendinize bir plan çizin. Haftada kaç içerik üreteceğim ve hangi günler paylaşacağım. Daha sonra içeriklerinizi o günlerde paylaşınız. Adsense süreklilik ister. İçerikleriniz özgün olmalıdır. En az 200 kelime olmalıdır ve içeriklerinizi görsel ve videolarla desteklemelisiniz. Bu bizleri sonuca ulaştırmakta daha hızlı olacaktır.

9. Trafik;

Bir anda sitenize 100'lerce giriş olmayacaktır. Sizlerin insanları sitenize çekmeniz gerekmektedir. Bunun içinde sosyal medyalar işinize çok yarayacaktır. Bizler gibi bir instagram sayfası kurabilirsiniz. Böylelikle orada içerik üretip takipci çekersiniz. Dha sonra o takipçileride sitenize yönlendirirseniz Onay almada sizlere daha çok yardımcı olurlar. Sitenize gelen trafiği en iyi şekilde göstermek için google analytics' üye olmanız gerekmektedir. Hemde sizler için bir artıdır.

10. Siteyi Onaya Yollamak;

Artık hazırız. Adsense kayıt olduktan sonra Bize verdiği kodları sitemize yapıştırıp onayı bekleyeceğiz.

Bütün bunları yaptınız fakan hala onay alamadık diyorsanız acele etmişsinizdir. Sizlere tavsiyem siteniz şu gereklilikleri sağlamıyorsa boşuna göndermeyin onay almanız imkansıza yakındır.

1. Siteniz google'da yer alıyor mu?;

Bunu kontrol etmenin en basit yöntemi site:http://www.motoinsta.com/ budur. Bu bizim sitemiz içindir. Sizde site:(alan adınız) yazıp arattığınızda bizimki gibi sayfalar çıkıyorsa bu adım tamamdır.

2. Trafik;

Sitenize doğru dürüst bir trafik çekememişsinizdir. Mesela dengesiz bir giriş varsa oda onay almanıza engeldir. Genel olarak onay almanız için günlük ortalam 50 ila 100 arasında bir giriş olması gerekmektedir.

3. Eksik Uygulanmış Maddeler;

Bütün bunları yapmış fakal hala onay alamamışsanız. Bir yerde hata yapmış olmalısınız. Yukarıdaki maddeleri inceleyip sitenize uyguladığınızdan emin olunuz. Daha sonra şansızı tekrar deneyiniz.

 Sizlerde sitenize trafik çekmek için aşağıda yorumlarda paylaşabilirsiniz. Böylelikle yeni gelenlerde görür ve sitenize trafik sağlamış olursunuz.

Etiketler; Adsense onayı alma, İnternetten para kazanma, Adsense site onayı.

İnternet üzerinden link paylaşarak para kazanmak ile ilgili makalemize gitmek için buraya tıklayınız.