Adsense Nedir ? Nasıl para kazanılır ? Vergi Nedir ?

 Google adsense bir dijital reklam platformudur. Kendi ürünlerini pazarlamak ve reklamını yapmak isteyen şirketler bu platformu sıklıkla kullanırlar. Peki biz bundan nasıl para kazanabiliriz ?

Google adsense'in en bilindik yöntemi youtube üzerinden elde edilen kazançlardır. Örneğin bir youtube hesabı açıyorsunuz. Bunu 1000 abone ve 4000 saat izlenmeye ulaştırıyorsunuz. Daha sonra adsense başvuru yapıp videolarınızın içinde adsense reklamlarını yayınlıyorsunuz. İzleyicilerinizde bu reklamlara tıklayarak sizlere para kazandırıyor. 

Bir diğer adsense üzerinden para kazanma yöntemi ise sitelerdir. Adsense'nin politikalarına uygun olarak hazırladığınız kişisel blog, haber sitesi, oyun sitesi vb. tarzlarda hazırladığınız sitenizin belirli köşelerine aynı youtube reklamlarında çıkan reklamlar gibi ufak tefek reklamlar çıkartıyor. Tabi bu reklamlar sitenizin içerikleriyle alakalı reklamlardır. Sitenizi ziyaret eden kullanıcılarda bu reklamlara tıklıyor ve sizler para kazanıyorsunuz.

Vergi konusuna gelecek olursak bizim bu parayı çekebilmemiz için bir şirket kurmamız ve bu gelen parayı vergilendirmemiz gerekmektedir. Yoksa ciddi rakamlarda ceza alabilirsiniz. Bunun içinde 29 yaşından küçükseniz ve ilk şahsi şirketinizi kurmamışsanız devletimiz bizlere bir güzellik yapıyor. 75.000 TL'ye kadar gelir vergisinden muaf oluyorsunuz.

Site için onay alamadıysanız tıklayınız. Bizlerde sizin gibi onay sürecinde çok zorlandık. Ama sizler için tecrübelerimizi aktardığımız makalemizi okumanızı tavsiye ederiz.