Suzuki Motorları

Suzuki ilk olarak 1909 yılında kuruldu. 1952 yılında ise ilk motorlu bisikletini satışa sunmuştur. İşte o zamandan bu zamana kadar Suzuki sürekli kendini geliştirerek bu zamanlara geldi. Gerek araba gerek motosiklet bazında önemli işlere imza atmış bir firmadır. Bu yüzden midir bilinmez tasarımları alışılagelmişin biraz üstündedir.

 Suzuki denildiği zaman akıllara ilk gelen kelime efsane motor hayabusa modelidir. Zamanında devrim yaratacak bir güce sahip olan bu motosiklet hala çok sevilen bir modeldir. Suzuki hatta bu yıl onu güncelledi. Buradan tıklayarak yeni Hayabusa'yı görebilirsiniz. Suzuki her zaman motosiklet tasarımları konusunda iddialı olmuştur. 

Burada Suzuki'nin Hayabusa , GSX-R 1000, GSX-R 250R, GSX-R 600 VE KATANA modellerinden bahsedeceğiz. 

Hayabusa:1340cc'ye sahip bu canavar makine 0-100 km hıza 2.6 saniyede ulaşmaktadır. Büyük görüntüsüyle insanları biraz korkutuyor.

GSX-R 1000: 999cc'ye sahip bu model genel olarak karşılaştırıldığı motosikletler Kawasaki ZX-10R, Yamaha R1 ve Honda CBR-1000RR. Kendini bu modellerin arasına yerleştiren GSX-R1000'de tutulan bir motosiklettir.


GSX-R 600: 600 cc bandında sevilen bir motosiklettir. Bir üst modeli olan GSX-R 1000'in tasarımına çok fazla benzemektedir. Bu motosiklette 599cc'ye sahiptir.


GXX-R 250R: Suzuki'nin bu motosikleti 248cc'sahip bir modeldir.

KATANA: Bu model Naked motosiklet olarak geçmektedir. Bu motor 999cc'ye sahip bir modeldir. 

Bu modeller hakkında kullanım bilgileriniz varsa yorumlarda belirterek almak isteyen insanlara yardımcı olabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Etiketler:Suzuki, Suzuki motorları, Suzuki Motor, Suzuki Motor Çeşitleri

Resimler:(https://www.suzuki.com.tr/tr/)