İnternetten nasıl para kazanılır ?

 İnternetten para kazanmak artık günümüz teknolojileri ve çağı için diğer işlerden daha cazip ve kolay gelmektedir. Aslında bu bir efsanedir. İnternetten para kazanmak ilk başlarda çok zordur. Çünkü çok büyük bir mecradır. Şöyle düşünün bir kumsala gittiniz. Siz o kumsalda ayağınızla bastığınız toprağın tanesi kadar bile olabilirsiniz. Çünkü internet çok büyük bir yerdir ve sürekli veri girişi sağlanır. Böyle anlattığım içinde gözünüz korkmasın. Bu kadar büyük ise bir o kadarda kullanıcıları vardır. 7/24 büyük küçük her insan artık internetin ne olduğunu biliyor ve sürekli kullanıyorlar. Bu işin en büyük sırrı pes etmemektir. Çünkü bir anda cebiniz parayla dolmayacak. Bu iş süreklilik ve özgünlük ister. Sizi diğerlerinden ayıran ne ? İlk önce bu sorunun cevabını bulun. Şimdi gelelim kazanma yöntemlerine;

İnternette sizler için şuraya girin para kazanılıyor diyemem. Çünkü böyle yerler var olduğu halde sizlere çok az miktarlarda sadece duygularınızı ve zamanınızı çalmaktan ibaret yerler. 

1. İnstagram

Benim önereceğim ilk yer instagramdır. Sebebi ise pes etmeyip büyüdüğünüz taktirde bir hedef kitleniz ortaya çıkacak. Bunları istediğiniz yerlere yönlendirebilir, ürünlerinizi onlara satabilir hatta hiç böyle işlerle uğraşmak istemiyorum ben sadece içerik üreteceğim diyorsanız bu seferde sizlere reklamlar geleceğini unutmayın. Yani her yönden sizlere bir nakit akışı sağlanacaktır.

2. Site/BLOG

Site veya blog kurmak instagrama göre biraz daha zahmetli bir iştir. Burada ürettiğiniz içerikler ne kadar özgün, güncel ve uzunsa ona göre sıralamalarda öne çıkarsınız. Ancak Adsense gibi sitenize sürekli reklamlarını yansıtacak bir platformda üyeliğiniz olursa bu iş değişir. Ona birde e-ticaret eklerseniz tadından yenmez. Yüksek miktarlarda kazanırsınız. Bu işlere önerdiğimiz gibi instagramdan başladıysanız hele hali hazırda biriktirdiğiniz kullanıcıları ve daha fazlasını her gün sitenize trafik olarak çekebilir onlar üzerinden para kazanabilirsiniz. Bir diğer kazanma şeklide reklam alanları oluşturmaktır. Buda örneğin siz bilgisayarlar hakkında bilgiler veriyorsunuz. Bir firma size mesaj atıyor ve şablon veriyor. Sizler bu şablonu gerekli reklam alanına koyuyorsunuz. Süresi ve fiyat aralığı size kalmış.

Kararınız site kurmak ve adsense üzerinden birşeyler kazanmak ise sizi diğer makalemize bekleriz link aşağıdadır.

ADSENSE SİTE ONAYI NASIL ALINIR ?

3. E-ticaret

Nedir bu E-ticaret herkesin dilinde var. Kısaca internet üzerinden satış yapabileceğiniz bir platformdur. Bunu ne satacağım diye algılamayın. Kendi evinizde yaptığınız ufak tefek şeyler belki başkalarının hoşuna gidecek ve sizden satın almaya kalkacak veya böyle şeylerle uğraşmak istemiyorsanız. Siz sadece ürünleri sattırabilir ve kârınızı alabilirsiniz. İşte E-ticaretten bu şekilde kazanılıyor. Çünkü bir sınırlama yok. Sadece bir hedef kitlenizin olması yeterlidir. Daha sonra onlara ürünlerinizi satarsınız.


Yorumlarda fikir alış-verişinde bulunabilirsiniz.  Bir diğer yöntem olan link paylaşarak para kazanmak için bcvc makalemize bakmanızı öneririz.