Motosiklet Nasıl Yazılır ?




Türkçede kullanılan birçok kelime söylerken ve yazarken farklılıklar gösterebiliyor. Yanlış bilinen efsaneler yazımızda hadi gelin kelimelerin doğru yazılımlarını öğrenelim.

Birçok insan "motosiklet" mi "motorsiklet"mi olduğunu karıştırıyor. Bu kelimenin doğru yazımı "motosiklet" ne kadar az kullanılsa da doğrudur.

Bir diğer kelimemiz "Vites" mi yoksa "Fites" mi ? Bu biraz basit kaçıyor. Doğru yazılımı vites olacaktır. Bunu karıştıran insan sayısı çok azdır. Hadi biraz zorlaştıralım.

 "Egzoz" mu "Egsoz"mu "Egsos" mu yoksa "Egzos" mu  ? Bir zamanlar benimde fazla karıştırdığım bu kelimenin doğru yazılımı egzozdur.

Peki "Şanzıman" mı "Şanzuman" mı ? Bununda yanlış yazıldığını defalarca duymuş bir insan olarak doğru yazılımının Şanzıman olduğunu öğrendim.

Sizlerin de eklemek istedikleri bir şeyler varsa yorumlarda belirtebilirsiniz. Daha sonra bizde yukarıya yani yazımızın içine taşıyarak daha çok insanın bilgilenmesine yardımcı olabiliriz. Diğer makalelerimize de göz atmayı unutmayın. Özellikle Moto Galeri sayfamıza bakmanızı öneririz yakında orayı açacağız. Sizlerin de orada yayınlamak istediği motosiklet ile alakalı resimleri varsa seve seve yardımcı olabiliriz. Motorcu Tayfa olarak sağlıklı günler dileriz.