Motosiklet Temalı Filmler


 

Merhaba Arkadaşlar;

Hafta sonları yasak olduğu için evden çıkamıyoruz. O halde hafta sonunu en iyi hale getirmenin yolu olan film izlemeyi tavsiye ederim sizlere. Sizler için araştırdığım birbirinden güzel motosiklet konulu filmleri listeleyeceğim. Buradan beğendiğiniz filmlere tıklayarak izleyebilirsiniz. İyi seyirler. Sağlıklı günler dileriz. 

Herhangi bir puan sıralamasına uygun olarak listelemedim. Fragmanlarına bakabilir ve beğendiğiniz filme tıklayarak ulaşabilirsiniz.


1. Burn Out (2017):HHeyecan peşindeki bir superbike yarışçısı, oğlunun annesinin başı Paris'in yeraltı dünyasıyla belaya girdiğinde, kadının borcunu kapatmak için uyuşturucu kuryeliği yapar.

2. Şeytan İcadı (2020):Şeytan İcadı filmi Türkiye'nin ilk motosiklet temalı filmi olup aramızdan ayrılan motorculara ithaf edilmiştir.

Oyuncular ve set ekibi gerçek motosiklet kullanıcılarıdır ve filmde gönüllü olarak görev almışlardır. Film ticari kazanç amacıyla çekilmemiştir.


3. Efsane Adam (2005):Yeni Zelanda’da 25 yıl boyunca motorsikletinin hızını arttırmak üzerinde çalışan Burt Munro 1920’den itibaren bu tutkuyla yaşamış bir Hintlidir. Tek hayali motorsikletini Bonneville Salt Flats’e kadar götürüp ne kadar hız yaptığını görmektir. 1960’ların başında geçirdiği bir kalp krizi yaşamını tehdit eder. Bunun üzerine evini ipotek ettirir ve Los Angeles’a gider. Kendine eski bir araba alır ve Utah’a doğru yola koyulur. Yol üzerinde karşılaştığı insanlar, onun açık yürekli ve dostça tavırlarından çok etkilenirler. Öldüğünde efsaneleri ve rekorları ile anılan biriydi.


4.Hız Çetesi (2003) :Gündüzleri yasalara bağlı bir vatandaş olan Smoke, geceleri ise Afrika kökenlilerin ağırlıkta  olduğu bir  motosiklet  kulübüne liderlik yapmaktadır .Aksiyon  ve adrenalinin bir an bile durmadığı filmin başrolünde başarılı oyuncu Laurence Fishburne yer alırken yönetmenliğini Reggie Rock Bythewood üstleniyor.

5.Motosiklet Günlüğü (2004)1950'li yılların başlarında Ernesto ve Alberto adlı iki genç, Arjantin'in başkenti olan Buenos Aires'ten bir motosikletin tepesinde yola çıkarlar. Bir süre sonra araçları arızalanır ve gençlerin otostop çekmesi gerekmektedir. Artık yeniden halka iç içedirler. Bu durum, Latin Amerika'nın düşündüklerinden çok daha farklı bir yer olduğunu onlara fark ettirecektir. Kıtanın yaşadığı acılar, çarpık kentleşme, adaletsizlikler, yolsuzluklar, bu iki genci değiştirecektir. Bu sürprizlerle dolu yolculuk, sadece bu iki genç adamın değil, bir sürü ulusun kaderini değiştirecektir.

6. Son yolculuk (2008):Sıradan bir yaşamı olan Ben Tyler'ın hayatı, dördüncü evre kanser olduğunu öğrenmesi ile bambaşka bir hal alır. Genç adamın tedavi ile hayatta kalma şansı yüzde ondur. Hayatta kısa bir zamanı kalan Ben, son günlerini hastanede geçirmek yerine istediği şeyleri yaparak geçirmeye karar verir. Nişanlısı Samantha'ya veda eden Ben, aldığı ikinci el motoruna atlayarak Toronto'dan batıya doğru hareket eder. Yol boyunca ilgisini çeken yerlerin fotoğrafını çeken, tanımadığı insanlarla sohbet eden Ben, bu süreçte hayatının anlamını bulmaya çalışır.(türkçe alt yazılı)

7. Hayalet sürücü (2007) :Sevdiği birini kurtarmak için ruhunu satan gözü kara motosiklet sürücüsü Johnny Blaze, Mephistopheles'in kelle avcısı olarak bunun bedelini öder.

8. Hayalet Sürücü 2 (2011):Nicolas Cage'in tekrar Johnny Blaze/Hayalet Sürücü rolünde beyazperdede seyredeceğimiz devam filminde Blaze bu sefer Doğu Avrupa'da, kendisini insan formuna sokmaya çalışan şeytan ile mücadele ediyor.
Çekimleri ülkemizde Kapadokya ve Pamukkale'nin yanı sıra Romanya'nın Transilvanya bölgesi, Sibiu, Bükreş ve Gorj kentlerinde gerçekleştirilen yapımın 75 milyon dolara mal olduğu tahmin ediliyor. Columbia Pictures yapımcılığında kotarılan filmin yönetmenliğini ise daha önce Crank ve Gamer filmlerinde de beraber çalışmış olan Mark Neveldine ve Brian Taylor birlikte üstleniyor.


9. Tron Efsanesi (2010):Kült bilgisayar oyunundan uyarlanan ilk filmin ardından, yenilenmiş ve göz kamaştırıcı görsel efektleri arkasına almış, 3D ileri teknoloji macerası TRON Efsanesi'nde, Kevin Flynn'in 27 yaşındaki teknoloji meraklısı oğlu Sam Flynn, babasının ortadan kayboluşunu araştırır ve kendini babasının 25 yıldır yaşadığı Tron'un dijital dünyasında bulur.

Kevin'in sadık arkadaşı Quorra'yla birlikte, baba ve oğul çok fazla gelişmiş ve son derece tehlikeli bir hale gelen, görsel açıdan üst düzey sanal alemde bir ölüm kalım yolculuğuna çıkarlar...(Motosiklet temalı bir film değildir. Fakat içindeki motosiklet sahnelerini çok beğendiğimden dolayı koydum. İzlemenizi tavsiye ederim.)