Rodi Pak Kimdir ?

 


Milli gururlarımızdan olan Rodi Pak 2000 yılında Ankara'da doğmuştur.

4 yaşında Motosiklet kullanmaya başladı, Türkiye Şampiyonaları ile aldığı ilk dereceler Motokros dalında oldu. 12 yaşına kadar Motokros ve Supermoto dallarında pek çok kez derece elde etti. 10 kez Türkiye Motokros Şampiyonu olan Rodi, 11 yaşında Türkiye’ye 85cc Supermoto dalında 3. Olarak İlk Avrupa derecesini getirdi. Ardından 250cc grubunda pist rekorlarını kırarak Avrupa Şampiyonu oldu. 14 yaşında Motokros dalında Türkiye’nin dünya şampiyonasında yarışan ilk milli Motosiklet yarışçısı oldu. Bu dönemde Supermoto ve Motokros  dallarında dünyaca ünlü yarışçılar Marcel Van Drunen ve Harry Everts ile çalışma şansı elde etti, belirli otoriteler tarafından önemli bir yetenek olduğu belirtildi.

Dünya Supersport Şampiyonu Milli Motosikletçimiz Kenan Sofuoğlu ile tanışması küçük yaşlara dayanan Asrın Rodi Pak, Kenan Sofuoğlu’nun destekleri ve yönlendirmesi ile 2016 senesinde pist yarışlarına geçiş yaparak Avrupa Junior kupasına katıldı ve Alpe Adria Şampiyonası’nda 600cc grubunda yarıştı. 2017’de Dünya şampiyonu Jorge Lorenzo’nun babası Chicho Lorenzo davetiyle İspanya’ya gitti. Yamaha R3 şampiyonasında 5 yarış koşan milli sporcumuz tüm yarışlarını podyumda bitirmeyi başardı. Bu başarılarının ardından Kenan Sofuoğlu sporcumuzun aynı sene Dünya Supersport 300 Şampiyonası İtalya ve İngiltere ayaklarında yarışmasını sağladı. Asrın Rodi Pak, 2018’de ilk defa 1000 cc klasmanında olan İsviçre Superbike şampiyonasına katıldı, 5 yarışın üçünde birincilik aldı, ikisini de podyumda tamamladı. Birçok dalda 300’den fazla yarış kazanan, sayısız birincilikleri olan sporcumuz Asrın Rodi Pak şimdi Avrupa’nın en önemli yarışlarından birisinde boy gösteriyor, Ülkemizi başarı ile temsil ediyor.

Kenan Sofuoğlu’nun destekleri ile 2019 senesinde yine 1000 cc motor ile yarışma fırsatını İspanya’da elde etti. Yamaha fabrika takımı ile ESBK/İspanya Superbike Şampiyonası’na katıldı. Burada pek çok ülkeden katılan ve dünya şampiyonalarında bulunan sporcular ile yarışan Rodi Pak, İspanya’da henüz ilk sezonu olmasına karşın çeşitli dereceler alarak 2019 senesini başarı ile tamamladı.

Asrın Rodi Pak, 2020’de İspanya Superbike 1000 cc’de ( ESBK ) Stratos Yamaha takımı ile anlaştı. 2020 yarış takvimi kapsamında İspanya’da ESBK içinde yarışıyor. Gelecek vaat eden sporcumuz Rodi Pak hemde Makine Mühendisliği okuyor.