Ülkemizdeki 125cc Motosiklet Fiyatları

 Ülkemizdeki 125cc motosiklet fiyatları yazımıza başlamadan önce araştırmalarımız 22.03.2021 tarihine aittir. Bu tarihte dolar kuru 1 dolar : 7.83 Türk Lirasına eşittir. O yüzden fiyatlar değişkenlik gösterebilir. Bu yüzden değerlendirmelerinizi yukarıdaki kriterlere bakarak not alırsanız sizlerin yararına olacaktır.

Ne yazık ki dolar kuru, korona ve benzeri olaylar nedeniyle motosiklet değil çoğu  şeylerin fiyatı artmış durumdadır. Buda başlangıç olarak 250cc tercihlerini ortadan kaldırıyor. Çünkü onlar daha pahalılar. Bizde ehliyetlerini yeni almış kardeşlerimiz için tek tek aramasını uğraştırmadan 125cc alınabilecek motosikletlerin bulabildiklerimizin 0 fiyatları, bulamadıklarımızın ise piyasadaki ortalama 2. El fiyatlarından bahsedeceğiz. Yazımıza CBR 125 ile başlayalım.

HONDA CBR 125R

Başlangıç motosikleti olarak çok tercih edilen modellerden biridir. Bu modelimizin artık üretimde olmadığı için 0 bulmak yok denecek kadar azdır. O yüzden çeşitli satış sitelerinden 2 el piyasasını araştırdık.

En Düşük:15.000 Türk lirası civarında,

En yüksek:27.000 Türk Lirası civarlarında gördüm.

Yamaha YZF-R125

Bu modelin tasarımı güncellendi fakat ülkemizde satılmıyor olabilir. Hem Yamaha'nın sitesine baktım hem de başka kaynaklar aradım fakat bulamadım. İşte YZF-R125'İN 2. el ortalama fiyatları

En düşük:13.000 Türk lirası civarında model yılı eski olanlar, 

En yüksek:36.000 Türk lirası civarlarındadır. Bunun yüksek olmasının sebebi ise güncel yılı bizim yıllarımıza yakın olmasıdır. Yani yeni modellerden olmalarından kaynaklı fiyat farkı vardır.

KTM DUKE 125

Bu modelde tıpkı yukarıdaki modeller gibi başlangıç olarak önerilen motosiklettir.

 En yüksek:15.000 Türk lirası civarında model yıllarına göre artış olabilir.

En yüksek:41.000 Türk lirası 2021 yılının 0 modelinin fiyatıdır.

Cross 125cc motosiklet beğeniyorsanız model fiyatlara göre fark edebilir onlarda ortalama 15.000 TL ile 30.000 TL arasında değişkenlik gösteriyor. Bu fiyatlar 2. el fiyatlarıdır. Bu yüzden alırken çok iyi araştırmanızı birde yanınızda bir bilen kişi ile gitmenizi tavsiye ederiz.

Sonuçlara gelecek olursak durumlar pek iç açıcı değildir. Sebebi fiyatlar bizce bir 125cc başlangıç motosikletleri için çok fazladır. Alma kararları sizindir.  Birde motosikletinize asla kasksız ve ekipmansız binmeyi unutmayın. Hatta çok yakına gidiyorum diye takmamazlık dahi yapmayın. Neyin nereden geleceği belli olmaz. Şimdiden motosikletleriniz hayırlı olsun tekerinize taş değmesin dostlar.

Burada yazımızın sonuna gelmiş bulunmaktayız. Diğer içeriklerimize de göz atmayı unutmayın. Ayrıca Motosikletler sayfamıza tıklayarak modelleri inceleyebilir ve özellikleri hakkında bir nebzede olsa bilgi sahibi olabilirsiniz. Siz değerli okuyucularımıza bu zorlu günlerde sabır ve sağlık dileriz.