Motorcu Olmak

 Günümüzde otomobil ve motor sürüşü farklı anlamlar kazanmıştır. Motorcu iyi, modern, yardımsever, alçakgönüllü bir kişidir. Doğayı sevdiği için motorunu seviyor. Motosiklet sürücüleri, eksiksiz olarak ne yapmış olduklarını bilmeden modayı takip edenlerdir. Reklamı ve şovu seviyorlar. Bazı insanlar yollarının yarış pistleri olduğunu düşünür ve markalı sertifikalı bir eğitmen tarafından eğitime bağlı olan bisikletçiye inanırlar. Ancak meselenin özü gerginlik hissi. Motor sizde bazı duyguları uyandırmalıdır. Motorunuzun pist için yarıştığını hissederseniz, vb. Temel eğitim ile temel hareketleri gerçekleştirme yeteneğini kazandıktan sonra, boyutu ağır ağır diğer bir yerde ancak otomatik şekilde göreceksiniz. Kendi stillerinizin olduğunu göreceksiniz, ancak var ise, vardır.

En azından motosiklet yarışçılarını TV'de izledin. Pistte vücutları ile çok renkli hareketler yapıyor gibi görünseler de, sarkma, kapanma, açma vb. Dört temel hareketle yarışçılara bakıp fark ederler. Daire dahil. Öncelikle dönmeden önce bu hareketlerden geçtiklerini görüyoruz. Daha önce farkedilirler. Ve bir kez hareket ettiklerinde, ona kilitlenirler ve hareket halinde hareket etmezler. Değişiklik, diğer bir konuma geri dönmek için yapılır. Dirseklerin biraz daha alçak olması gerektiğinden yarışmacılar nerdeyse yat tankına yapışır. Doğru pozisyonda olmanız için bu gereklidir. Tur ve gezi motorlarında daha dik oturmak mümkündür. İstenilen pozisyona gelip kilitledikten sonra pozisyon değiştirmeden ve çizim yapmadan o pozisyonun gerektirdiği şekil dahilinde gerekli karşı hareketleri yapabilirsiniz. Bu, iletişim özgürlüğünüzle uğraşmak mecburiyetinde kalmadan tek başınıza konsantre olmanızı sağlar.

Motosikleti çevirmek onu yana yatırmak demektir. Döneceğiniz yöne doğru eğilirsiniz. Bu sebeple, sol el tutamağı sola yaslanmak için ileri doğru itilir ve sağ tutamak sağa doğru eğilmek için öne doğru itilir. Ya da, sola yaslanmak için sağ kolu geri çekin ve sağa eğilmek için sol kolu geri çekin. Ayrıca itip çekebilirsiniz. Size en ideal olanı seçin. Bu itme ya da çekme hareketi paralel olmalı ve kolları yukarıdan itmemelidir. Motoru döndürmenin tek yolu ona karşı koymaktır, ancak vücut pozisyonunuzdaki eğim açınız üstünde çok büyük bir etkisi vardır. Vücudunuzu biraz sağa ya da sola kaydırarak, şehir dönüşlerinde kum, çakıl, petrol, buz gibi elverişsiz yüzey şartlarında motoru eğmeden problemsiz bir biçimde dönebilirsiniz.

Aynı teknik, MotoGP sürücülerinin motorlarını dik tutarak motorlarını daha hızlı almalarını sağlar. Sadece yarış için düşünenler, esasında motosikletin temellerini anlamayan insanlardır. Şakayı anlayamadılar çünkü bisiklet sürmekten daha çok havadaydılar. Ancak, ne yapmış oldukları ve neden yapmış oldukları hakkında pek bir şey bilmiyorlar. Sanırım çok paraları var. Kursdan kursa koşarlar, ancak bazı şeyler kişide değil ise kurslar ne yapmalıdır!

Motorun motosikletin hareketleri üstündeki çekiciliği ve sürücünün ağırlığı, vücut pozisyonunun değiştirilmesinde önemli bir rol oynar. Daha hafif bir motorda daha ağır bir sürücü, sürücünün vücut pozisyonu üstünde çok daha çok büyük bir etkiye sahip olacaktır. Tersine, ağır bir motorda hafif bir sürücünün vücut pozisyonunun etkisi ilk seçenekten daha az olacaktır. Özellikle scooterların hafif olması, yatma açınızı azaltmada vücudunuzda fark edilir bir etkiye sahiptir. Bu sebeple, sıkışık şehir trafiğinde seri slalom yapan bir scooter gördüğünüzde, altınızdaki RR ile uğraşmayın çünkü scooter size göre bir avantaja sahip.

Kitap okumak ve TV şovları izlemek faydalıdır, ancak hiçbir şey esasında yaşamanıza yardımcı olamaz. Bu tür hareketleri motorunuza yazmak için çalışan psikolojik faktörlere bağlı. Korkacaksınız, kasılacaksınız ve beş duyunuzun hız ve aktarımında yetersizlik göreceksiniz, ancak bunlar zamanla bilinçli egzersizlerle iyileşecektir.

Bu işe sıfırdan girecekler abiye şovları düzenlemeyen kuruluşlardan temel motosiklet eğitimi almalıdır ve mutlaka ekipman ve kask olmadan yola çıkılmamalıdır. Neyin nereden geleceği belli olmaz. Önlemimizi alalım ki sonradan başımız ağrımasın.

Daha fazla içerikler için bloğumuzun diğer makalelerini okuyabilirsiniz. Motorcu Tayfa Ailesi olarak sağlıklı günler dileriz.