Türk Ünlü Motosikletçiler ve Yarışçılar Kimdir ?

 Türk Ünlü Motosikletçiler ve Motor Yarışçıları Kimlerdir.

Ülkemizde motosiklet sporunun tarihi çok uzun değil. Motosiklet federasyonu özerklik kazanmadan önce bu sporda robotlarla çalışan Türk motosiklet yarışçıları vardı. Ancak herhangi bir federasyon için diğer yarışlarda popüler olan bu yarışlarda global yarışmalara katılma fırsatı bulamadılar.

Motor sporları söz konusu olduğunda, insanların aklına gelen en önemli şey hızdır. Hız, motor sporları ile eşanlamlı bir kelimedir. Bu bakımdan tehlikeli bir spordur. Ülkemizin ünlü motosikletçileri artık iki elinin parmaklarını çaprazlamıyor. Bu meslek veya normal kullanan bir insana tutku veriyor. İşte bu yüzden motosiklet tercih ediliyor. Tıpkı küçükken kullandığımız bisiklet gibi bir duygudur. Hatta daha fazlasıdır.

Şimdi gelelim ülkemizde nam salmış sevdiğimiz abilerimiz olan bize yol gösteren ünlü motosikletçilere.

Barkın Bayoğlu

Namı değer Altın Elbiseli Adam olarak tanıdığımız B. Bizleri motosiklet almakta, kullanmakta  yönlendiren diyebileceğimiz bir insandı. Çünkü youtube kanalında öyle güzel içerikler paylaşıyordu ki o anlatış tarzı biçimi insanı büyülüyordu.

Arif Razgatlıoğlu

Arif abiyide Tek Teker Arif olarak tanıdık. Oda bizlere yol gösteren insanlardandı. Kendisi milli yarışçılarımızdan olan Toprak Razgatlıoğlu'nun babasıdır.

Ünlü Motosiklet Yarışçılarımız Kimdir ?

Günümüzde bilinen ünlü Türk motosikletçiler arasında en çok bilinen Kenan Sofuoğlu’dur. Adapazarı doğumlu olan Kenan Sofuoğlu, motosiklet tamircisi bir babanın oğludur. Bu yüzden ufak yaştan başlayan motosiklet tutkusu onu dünyaca ünlü bir yarışçı olmasına sebep olmuştur.

Çöl kaplanı lakabıyla anılan Kemal Merkit, ülkemizin önde gelen motokros ve enduro yarışçılarından bir tanesiydi. 7 Eylül 2012 tarihinde Transanatolia Rally Raid parkurunda diğer bir yarışçının çarpması neticesinde hayatını kaybetti.

Yugoslavya doğumlu olan bir diğer sporcumuz Süleyman Memnun, 19 yaşında motokros ile spora başladı. Bir çok global ralli organizasyonuna katılan Memnun, 1994 Türkiye Pist Şampiyonasında 2. Oldu. 1999 ve 2000 senelerinde 2 branşta balkan şampiyonu oldu. 2009-2010 senelerinde Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanlığı yaptı.

Şakir Kalaycı helan yarışmaya devam etmekte olan bir sporcudur. Motokros, supermoto ve enduro kategorilerinde yarışmaya devam etmektedir. 2012 senesinde Kemal Merkit ile Dakar Rallisi’nde yarışmıştır.

Toprak Razgatlıoğlu bilinen en genç global yarışlarda yarışan Türk motosikletçidir. 2014 senesinde, Avrupa Superstock 600 Şampiyonasında katılmış olduğu ilk yarışta birinci olmuştur. 


Burada yazımızı sonlandırmış bulunmaktayız. Diğer içeriklerimize bakmayı unutmayın ve de kısa zamanda web sitemize motosiklet galerisi açmak için çalışıyoruz. Sizlerde orada motosiklet ile ilgili fotoğraflarınızı yayınlamak isterseniz bizimle instagramdan mesaj atabilirsiniz. Ayrıca arama kısmına motorcu sözleri diye yazarak aratıp oradaki içeriğimize destekte bulunmak isterseniz memnun oluruz. İnstagramda motorcu sözleri paylaşıyoruz ve bizim sözlerimiz tükenmek üzere o yüzden yardımlarınızı bekliyoruz. Motorcu Tayfa ailesi olarak şu zor günlerimizde sizlere Sağlıklı Günler dileriz.

IfkWO.png