Motosiklet Fiyatları Düşer mi 2021

 Motosiklet Fiyatları Düşer mi 2021 makalemize hoş geldiniz. Ne yazık ki burada söyleyeceklerimiz tahmine bağlıdır. Çünkü herhangi bir kaynaktan böyle bir şey bulmak yok denecek kadar azdır. Çoğu form sitelerinde ve başka kaynaklarda baktığımızda insanlar bu konuda çok fazla düşüncelere sahipler. Motosiklet fiyatları düşer ,Motosiklet fiyatları artar veya Motosiklet fiyatları çok az düşer gibi yorumlarda bulunmuşlardır. Bildiğiniz üzere tüm dünyayı etkisi altına almış korona diye bir illet hayatımıza girdi. Bu ne nedenler insanlar artık dışarı çıkmaya, bir yerde oturmaya ve bir şeyler yiyip içmeye korkuyorlar. Bu doğru bir karardır. Bu nedenle kurye sayısı çok fazla artmış durumdadır. Sürekli firmalar kurye işe alıyor. Büyük alışveriş sitelerinin dahi bu işlerden yüksek kazançlar elde ettiği düşünülüyor. Buda sürekli motosiklet alımı demektir. Yani talep arttığından dolayı firmalarda motosiklet fiyatlarını arttırmış durumdadır. Peki tek neden bu mudur? Hayır tabi ki doların yükselip alçalması gibi dalgalanmalarda bu fiyatları etkiliyor. Peki bu işlerin sonunda motosiklet fiyatlarının da düşmesi biraz zor gözüküyor. Bırakın 0 motosiklet almayı 2. el piyasaları bile 1-2 yıl önceki aynı motosikletin fiyatlarına yanaştı. Yani şuan ülkeye 0 araç girdisi yok denecek kadar az olduğundan bu durumdan faydalanmak isteyen insanlarda çok fazla artmış durumdadır. Mesela örnek verelim;

0 olan 2020 model bir YAMAHA MT-07'nin vergiler dahil toplam fiyatı 79.470 TL'dir.

Peki bir internetten motosiklet satışı yapılan bir sitede ise 2017 model bir YAMAHA MT-07'nin fiyatı 60-70 hatta 80.000 küsür TL fiyatlarına bile ulaştığını gözlemekteyim. Hal bu olunca tabi insanlar motosiklet almayı istemiyorlar. Nedeni de çok basit neden daha yeni modeline bu parayı vermiyorum da eskisine bu kadar çok para veriyorum. Tabi insanlar bu konuda çok haklılar.  

Burada makalemizi sonlandırmak durumundayım dostlarım. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda anonim şekilde belirtebilirsiniz. Diğer makalelerimize de göz atmayı unutmayın. Motorcu Tayfa ailesi olarak sizlere sağlıklı günler dileriz.